Mijn bedrijf, DigiState is een Cloudbedrijf uit het midden van het land (Nieuwegein). Ik benoem hier expres de term “Cloudbedrijf”. Vroeger zou ik gezegd hebben: “Een hostingbedrijf dat ook kantoorautomatisering doet.” Echter zijn deze 2 takken van sport volledig in elkaar opgegaan. Of het nu gaat om het hosten van een website of het online (samen) werken aan gedeelde bestanden. Het is allemaal “The Cloud”.

Wij zijn aan het groeien door klein te blijven. Ik bedoel daarmee dat wij niet de ambitie hebben om opgekocht te worden door een van de grote spelers in de markt. Die consolidatie is al enkele jaren geleden voorspeld maar nu ook echt gaande. Het is een bewuste keuze dat wij hier van wegblijven. Wij zien nog voldoende ruimte in de markt voor kleinere (niche) spelers.

Uitdaging op het gebied van werven

Een van onze grootste uitdagingen is het werven van goed personeel. Het kunnen aannemen van goed geschoolde mensen is lastig. Juist die personen worden “gekaapt” door de grotere spelers. Vaak door het bieden van hoge salarissen en dure leaseauto’s. Maar de vraag is alleen of je daar net zo goed op je plek zit als bij een kleine(re) speler die ook een prima salaris en voorwaarden kan bieden.

Waar let je op bij het kiezen van een nieuwe baan?

Bij het kiezen van een baan zijn er mijns inziens een paar zaken die meetellen:

  • Waar in je leven bevind je: sta je nog aan het begin van je carrière? Zoek je een baan bij een groot bedrijf, onderdeel van een groter team of hecht je meer waarde aan een wat kleiner team waar directie en personeel in 1 ruimte zitten en er geen middenmanagement en hiërarchie bestaat?
  • Hoe zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden? Een auto en laptop zijn leuk en belangrijk maar: Hoe is de sfeer in het team? Worden er leuke uitjes georganiseerd? Is er een vrijmibo? Kan er worden thuisgewerkt?
  • Salaris: last but not least is het natuurlijk ook belangrijk dat er een passend salaris voor de functie wordt geboden.
Marin Heideman van DigiState

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om fikse salarissprongen te maken door van organisatie naar organisatie te hoppen. Maar dan hoor je eigenlijk nergens echt bij. En hoe fijn is dat gevoel van een familie? Een warm bad waar je elke dag met plezier naartoe gaat? Ik heb al 14 jaar dezelfde functie: Directeur bij een Cloudbedrijf en het bevalt me nog iedere dag!

Wat brengt de toekomst?

In de toekomst zal de markt niet anders zijn dan nu. Geleid door de groteren met ruimte voor de niche spelers. Bij sollicitaties blijft werkervaring – en voor de technici – hobby ervaring een pre. Certificaten zijn ook belangrijk, zeker op het gebied van Microsoft en Linux. Maar of die Cisco en Topdesk certificering nu echt zo belangrijk is? In mijn ogen niet! Ik ben blij dat de MBO’s inmiddels dit licht ook hebben gezien!

Cloud blijft alleen maar groeien en zal nog belangrijker worden. Die groei zal voorlopig nog niet eindigen (misschien wel nooit). Daar zijn dus veel kansen voor werkzoekenden en voor diegene die sprongen in hun carrière willen maken. Wat werken we toch in een mooie sector!

Marin Heideman (37) is eigenaar van DigiState B.V. Een Cloudbedrijf uit Nieuwegein