Zit je vast in je huidige baan? Ben je de vaart in je loopbaan kwijt? Dat is niet erg, maar hoe kom je uit deze situatie? Dat laten we je zien in dit artikel.

In een situatie zoals hierboven beschreven zoeken velen naar een nieuwe baan. Echter, in sommige gevallen, is het makkelijk een carrière op te bouwen bij je huidige werkgever dan bij een nieuwe. Om mee te beginnen – jouw leidinggevende moet ervan op de hoogte zijn dat je hogerop wil. Zij kunnen je hiervoor de beste route geven. Maar neem dit wel met een korreltje zout. Je hebt net uitgelegd dat je mogelijk voor hun baan wil gaan en sommige worden hierdoor geïntimideerd. Maar, als je een goede leidinggevende hebt, zal deze je in ieder geval laten zien hoe je verder komt. Werk je in een groter bedrijf, met een HR-afdeling waar specifieke processen voor promoties etc. gemaakt worden. Dan zal deze afdeling er voor je zijn om je verder te helpen.

Vind een interne ambassadeur

Heb je alle officiële paden bewandeld, ga dan kijken naar ambassadeurs bij je werkgever, die senior rollen hebben. Deze personen hebben een coach-achtige positie, met voorkeur in de richting die je wil. Een interne ambassadeur is niet alleen je gids. Hij komt ook voor je op als de juiste gelegenheid zich aandient.

Beschikbare vacatures bij je werkgever

Om carrière te maken bij je werkgever moet je meer te weten komen over deze werkgever.

Zorg ervoor dat je weet welke richting jouw werkgever gaat, hoe de groei is en welke vacatures er vrijkomen. Een kopje koffie ‘s ochtends vroeg met iemand van HR levert meer op dan je denkt. Vaak worden vacatures eerst intern vrijgegeven, dus kijk hier ook naar. Veel bedrijven hebben de voorkeur aan een interne sollicitant boven een externe. Als dat zo is, volg dan zeker de interne job boards.

Wat als je het toch niet krijgt

Heb je toch niet die promotie gekregen die je zo graag wilde? Dat is geen reden om ontslag te nemen. Vraag jezelf waarom je de promotie niet kreeg en verbeter jezelf waar je dingen nog miste. Hierbij is jouw ambassadeur of coach onmisbaar als gids!

Heb je echt alles geprobeerd? Misschien is het dan tijd om verder te kijken. Begin dan met het kijken naar deze technische functies hier:

https://mkdigital.nl/vacatures/

Wil je meer weten over carrière maken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.