Van baan veranderen is nooit gemakkelijk. We hebben het allemaal meegemaakt. Wanneer wij, als recruiters, worden benaderd voor loopbaanadvies, vinden we dat, ook al lijkt het de makkelijkste weg, veranderen van baan helemaal niet zo makkelijk is en vaak ook niet de beste beslissing. Je zult veel vragen hebben om de juiste keuze te kunnen maken. We hebben de belangrijkste vragen voor je opgesomd, om je zo te helpen naar je nieuwe carrière.

Waar sta je nu in het leven?

Een nieuwe baan geeft veel onzekerheden, maar je wilt wel plannen. Om dit te kunnen, moet je eerst kijken hoe je er nu voor staat: heb je een hypotheek te betalen? Heb je een gezin te onderhouden? Heb je andere verantwoordelijkheden die je carrière kunnen beïnvloeden?

Soms hebben ouderschap, leningen of zorg invloed op de twee dingen die jouw (toekomstige) baan beïnvloeden: tijd en geld. Als je erachter bent hoe jij staat ten opzichte van deze twee factoren zijn de mogelijkheden die je hebt een stuk duidelijker.

Wat maakt jou gelukkig?

Met de extreme groei van de hustle-cultuur voelen sommige mensen, die niet financieel gedreven zijn, zich verloren. Als je erachter komt dat je huidige baan je geen voldoening geeft (financieel, tijd, educatie of iets anders) raden we je aan een stap terug te doen en te kijken naar waar jij plezier van krijg. Ben je gelukkig met je gezin? Misschien ben je professioneel wel niet blij met je baan, maar kijk je naar mogelijkheden voor parttime werk die in je financiële plaatje passen en je daarnaast ook meer tijd geven met je gezin.

Kijk ook eens naar je hobby’s? Kun je hier een bedrijf van maken?

Of wil je de wereld zien? Je kunt freelancer worden en remote werken of naar verschillende locaties reizen voor seizoenswerk.

Je geluk vooropstellen garandeert dat je verandering van baan een effect heeft op lange termijn, in plaats van een tijdelijk effect.

Waarom wil je je huidige werkgever verlaten?

Om welke reden wil je vertrekken?  Vaak is een carrière opbouwen bij je huidige werkgever makkelijker dan bij een nieuwe. Meestal gaan werknemers die al lang bij een bedrijf werken weg om een hoger loon. Maar vaak horen we ook dat een werknemer weggaat, zonder de werkgever te vragen over wat hij/zij kan doen om salarisverhoging te krijgen.

Daarnaast, als je weet waarom je weg wilt bij je huidige werkgever, kun je dit als sturing gebruiken bij je volgende werkgever.

Waarom is het logisch dat je deze stap wilt nemen?

Als je deze vraag beantwoord hebt, helpt dit je de vorige vragen te beantwoorden. Als je een nieuwe baan in gedachten hebt, hoe kun je er zeker van zijn dat er geen andere dingen zijn waarover je je druk maakt?

We raden je aan een lijst te maken van al je behoeftes wat betreft jouw ideale werkgever. Dit maakt het zoeken naar een nieuwe werkgever makkelijker, en je kunt zo afwegen wat je eventueel mist bij je huidige werkgever. Misschien kun je bij je huidige werkgever je ambities niet waarmaken, of heb je geen klik met je collega’s.

Wil je switchen van baan, zorg dan in ieder geval dat jouw ambities en doelen wel op de lange termijn kunnen worden gerealiseerd bij je toekomstige werkgever. Anders heeft switchen weinig zin.

Heb je al deze vragen beantwoord, en weet je nog niet welke weg je moet gaan bewandelen? Neem dan contact met ons op en we zullen je verder helpen.