Recruitment is ons vak – door het al vele jaren te doen, met vallen en opstaan, hebben we genoeg ervaring om bedrijven en professionals te matchen. Of het nu hier gaat om een junior of iemand op directieniveau. Hoe we dat doen laten we je nu zien.

Hoe zien wij recruiting?

Of je nu een programmeur zoekt voor je startup of een heel team voor je IT-afdeling, zie recruitment als een probleem wat opgelost dient te worden.

Als recruiter kun je 2 verschillende taken hebben. Je kunt voor een werkgever een geschikte kandidaat vinden of je kunt voor een werkzoekende een passende baan vinden. Zie dit altijd als een sturende rol.

Soms is de kandidaat met de beste skills niet de beste kandidaat omdat deze niet past in de bedrijfscultuur. Soms past het bedrijf met de beste reputatie en hoogste salaris niet bij de kandidaat, omdat het niet bij zijn of haar levensstijl past. Als recruiter is het jouw taak dit te herkennen.

Hoe doen wij recruiting?

Elke dag zijn er duizenden mensen actief op zoek naar een nieuwe baan, en van deze duizenden zijn er zeker meer dan één die voldoen, je moet ze alleen zien te vinden.

Hoe vind je ze dan? Door jezelf in hun schoenen te plaatsen. Bedenk eens hoe zij op zoek zijn naar hun ideale baan. Dit kan gemakkelijk via de banensites en LinkedIn. Maar banensites zijn duur en geven niet altijd de beste resultaten.

Om geld te besparen dien je creatief te zijn. Stel dat je op zoek bent naar een hoog opgeleide junior. Ga dan naar de universiteiten en hogescholen. Biedt hen voor jouw recruitmentdiensten een gastcollege aan of een portfolio aan of een aantal bedrijven met stageplekken.

Kijk ook op social media. Het kan zomaar zijn dat jouw geschikte kandidaat in een technisch georiënteerde Facebook of LinkedIn groep zit. Heb je ook al de Reddit forums geprobeerd?

Hoe doen wij het sollicitatieproces?

Nadat je je top kandidaten geselecteerd hebt en je er zeker van bent dat ze de benodigde skills hebben, maak dan een afspraak met het team waarmee ze mogelijk gaan werken. Dit kan virtueel of face-to-face. Neem hierbij altijd de mening van het team in overweging. De kandidaat gaat met het team samenwerken en als tijdens de sollicitatie de communicatie goed is, is dit een teken voor het team dat hij of zij bij het team past.

Tenslotte, we zorgen er altijd voor dat we alle kandidaten, ook de niet geschikte, met hetzelfde respect behandelen. Je weet nooit wanneer je een nieuwe kandidaat nodig hebt, en die één na beste kandidaat kan je vele maanden recruiting schelen.

Wil je meer weten over hoe wij recruitment doen? Neem dan nu contact met ons op. We helpen je graag verder.