Solliciteren is niet makkelijk, helemaal niet makkelijk. Zie het als ondernemen. Toen ik met MK Digital begon, leek het totaal niet op wat het nu is. Met vallen en opstaan is zo het huidige bedrijf ontstaan. En het begon allemaal met een man met een droom die er alles aan deed deze droom te verwezenlijken. En dan moeten er pijnlijke keuzes gemaakt worden. Ondernemen is moeilijk en falen hoort hierbij.

Terug naar het solliciteren. Omarm hierbij, net als bij het ondernemen het falen.

Omarm het falen

Of je nu al een tijdje zonder succes solliciteert, je geen promotie krijgt of je bedrijf niet groeiende krijgt, je moet je beseffen dat falen erbij hoort, en dat is niet het einde. Wanneer je je dit beseft, moet je falen als vast onderdeel zien van je reis, of het zelfs vieren. Wanneer je faalt of een fout hebt gemaakt heb je iets geleerd. En leren kan nooit slecht zijn.

Bestudeer hoe men faalt

Om je te motiveren en je gedachten over falen te veranderen raden we je aan case studies te lezen over de groei van succesvolle bedrijven en hoe deze zijn begonnen. Kolonel Sanders kreeg pas succes op zijn 65e en nu hebben we KFC. J.K. Rowling probeerde alle eindjes aan elkaar te knopen en schreef één van de grootste boek saga’s van de wereld en tenslotte, Jim Carry verliet de middelbare school om als conciërge te werken en is nu een van de bekendste komedie acteurs van de wereld. Genoeg inspiratie voor jou om te blijven solliciteren. Daarnaast raad ik je ook aan  zelfhulpboeken te lezen of podcasts over dit onderwerp te beluisteren.

Jouw houding ten opzichte van falen

Zodra je je houding ten opzichte van falen hebt verandert zul je nog steeds dagen hebben dat fouten of falen invloed op je hebben. Op deze dagen geef ik, als eigenaar van MK Digital aan mijn team het volgende advies: ‘Stop vandaag met werken, morgen is er een nieuwe dag.’ Stil staan bij je fouten en dit per dag bekijken zorgt ervoor dat je groeit en je beter wordt. Soms betekent het de situatie anders bekijken en het vanuit een andere hoek benaderen, en soms is het gewoon dat je er geen controle over hebt en je het moet laten gaan.

Is het lastig voor je om een nieuwe baan in de techniek te vinden? Neem dan contact met ons op en wellicht kunnen we je helpen!