Hoe kunnen werkgevers zichzelf het beste wapenen tegen de recruiters?

  1. Probeer transparant te zijn met salaris motivaties. Ga er rustig vanuit dat iedere goed geïnformeerde werknemer wel eens 2x achter zijn of haar oren zal krabben op het moment dat u de volgende financieringsronde binnen haalt. Partijen als de DHPA doen jaarlijks onderzoek naar salarissen. Zoek deze na. U hoeft niet te concurreren maar u moet wel aan uw medewerkers kunnen uitleggen waar het verschil in zit.
  2. Blijf investeren in uw personeel. Engineers zijn heel erg trouw. De voornaamste reden voor recruiters om steeds aggressiever uw personeel te benaderen is omdat goed personeel zeldzaam is. Op het moment dat u aandacht besteed aan de secundaire arbeidsvoorwaarden staat iedere recruiter al met 3-0 achter. De zwarte lijsten worden vaker gevoed door uw medewerkers dan door u.
  3. Creëer een beloningselement. Het is wellicht voorlopig onmogelijk om uw vaste kosten evenredig op te laten lopen met uw inkomsten. Probeer hierom met nieuwe beloningen te komen die het mogelijk maken voor uw personeel het salaris en of de creativiteit elders te stimuleren. Laat de bonussen van de Microsoft engineers bijvoorbeeld koppelen aan het succes van het nieuwe Azure platform. Zodra er issues zullen zijn met het platform komen zij direct in actie.

Met name werkgevers die hun loonkosten laag willen houden zullen meer internationaal moeten gaan denken en handelen.

Bent u het zat dat uw personeel telkens wordt benaderd door recruiters neem dan contact met ons op om uw bedrijfsstrategie aan te passen! Voor meer informatie bel 023 201 4800.