De eerste Nederlandse Kubernetes podcast gelanceerd

Vanaf deze week is de eerste Nederlandse podcast over Kubernetes te beluisteren. Een podcast gemaakt door Jan Stomphorst en Ronald Kers, waarin de luisteraar wordt meegenomen in de wereld van Kubernetes.

Podcast over alle aspecten van Kubernetes

In De Nederlandse Kubernetes Podcast (20 – 30 min per aflevering) nemen Jan Stomphorst en Ronald Kers de luisteraar mee in de wereld van Kubernetes.

Jan Stomphorst: “Dit idee stond al wat langer op mijn lijstje om verder uit te werken. Sinds 2016 werk ik als solutions architect veel met Kubernetes voor klanten, waarbij ik de laatste jaren ook mijn kennis over Kubernetes deel via webinars en masterclasses. Eigenlijk was ik zelf op zoek naar een goede podcast over Kubernetes, maar ik kon niets vinden in het Nederlands. Zo ben ik op het idee gekomen om er zelf mee aan de slag te gaan.”

Ronald Kers, contentmarketeer van beroep, vult verder aan: “Doordat Kubernetes eigenlijk pas in 2014 is uitgerold voor het grote publiek, zie je dat de technologie nog heel erg in ontwikkeling is en er continu veel verandert. Dat zorgt voor een constante stroom aan vragen over de functionaliteiten en technische mogelijkheden”.

Dat laatste wordt bevestigd door Simon Besteman, Managing Director van de Dutch Cloud Community: “We zien binnen onze brancheorganisatie dat Kubernetes snel aan populariteit wint, bij onze leden zien we inmiddels een toenemende adoptie van Kubernetes als managed service en ik verwacht dat deze trend de komende jaren doorzet”.

Met de podcast wordt getracht alle aspecten van Kubernetes te behandelen. De eerste paar afleveringen gaan over de basis van Kubernetes en microservices, vervolgens wordt er dieper in gegaan op de techniek zoals Kubernetes in combinatie met verschillende clouds, security van Kubernetes en de beste Kubernetes tools om te gebruiken.

Gemaakt door én voor mensen met een hart voor IT

De podcast is bewust breed opgezet, zodat iemand die nog nooit met Kubernetes heeft gewerkt kennis wordt bijgebracht, maar ook mensen die zelf al met Kubernetes aan de slag zijn gegaan. Jan Stomphorst vertelt: “Uiteindelijk krijg ik er gewoon energie van om mijn kennis over IT te delen met anderen. Daarom wil ik de podcast ook toegankelijk houden voor IT’ers die nog niet eerder gewerkt hebben met Kubernetes. De eerste paar afleveringen zijn denk ik een mooie aanzet om je er verder in te verdiepen.”

“De afgelopen vier jaar hebben we veel webinars en masterclasses over Kubernetes gegeven, maar dat is vaak gebonden aan een vaste tijd of locatie. Het mooie van een podcast is dat je het simpelweg aan kunt zetten wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld onderweg in de auto of OV van werk naar huis. Daarom is elke aflevering ook rond de 30 minuten; de gemiddelde reistijd van woon-werkverkeer”, aldus Ronald Kers.

De eerste aflevering van De Nederlandse Kubernetes Podcast staat vanaf 19 december online op de bekende podcastkanalen. Tweewekelijks verschijnt er op dinsdag een nieuwe aflevering.

Een initiatief van ACC ICT

Jan Stomphorst en Ronald Kers zijn beiden werkzaam bij ACC ICT. Dit bedrijf is specialist in IT-continuïteit en helpt bedrijven met het optimaliseren van het gehele softwareontwikkelproces. Daarnaast houdt ACC ICT zich sinds 2016 bezig met Kubernetes implementaties op verschillende cloudomgevingen en mag het zich sinds 2020 als één van de weinige Nederlandse bedrijven Kubernetes Certified Service Provider noemen.

Alle vacatures zijn mogelijk gemaakt door MK Digital. Zou u hier uw vacatures ook terug willen zien stuur dan een email naar info@mkdigital.n!.