Client case: twee rollen ingevuld bij Duocast

Client Case – Twee rollen ingevuld bij Duocast

Als specialist binnen IT-recruitment levert MK Digital voortdurend kandidaten aan bij IT-bedrijven. Dat gaat meestal via een vacature, maar waar nodig schakelen we bij om de juiste positie op een minder formele manier in te vullen. Dat was ook het geval bij onze opdrachtgever Duocast. We vertellen hier over hoe we Duocast hebben voorzien van twee nieuwe werknemers.

Kandidaat-Werkgever Fit

De juiste kandidaat vinden voor een bedrijf vergt meer dan alleen het verspreiden van een vacature. Het is belangrijk dat je als recruiter verstand hebt van de industrie en een goed beeld hebt van het bedrijf waarvoor je werft.

Bij MK Digital geloven we in het bouwen van duurzame relaties met de werkgevers. Door hun bedrijf goed te leren kennen zijn we beter in staat om de juiste kandidaat te vinden voor de functie. Ons uitgebreide netwerk binnen de IT-industrie helpt daarbij.

Bij het selecteren van kandidaten is het belangrijk om verder te kijken dan alleen maar het skillniveau. Ook is belangrijk waar zij staan in het leven: welke ideeën hebben zij op sociaal, commercieel en functioneel gebied? En wat voor mentaliteit hebben zij?

Door vragen te stellen die dieper gaan dan het ervaringsniveau zorgen we voor kandidaten die op de lange termijn willen blijven bij hun nieuwe werkgever en daarnaast ook een asset worden voor het bedrijf.

De opdrachtgever: Duocast

Duocast, gevestigd in Groningen, biedt een totaalpakket voor IT-infrastructuur: van hosting tot housing en de bijbehorende connectiviteit. Een bedrijf dat zeer technisch werk verricht voor grote organisaties en daarom echte vakmensen nodig heeft.

Fabian Labohm, eigenaar van Duocast, is een bekende van Jan Tammeling van MK Digital. Fabian benaderde Jan met de vraag of MK Digital kon ondersteunen bij het recruiten van twee kandidaten.

Waar was Duocast naar op zoek?

De twee rollen die ingevuld moesten worden: 1) een system and network engineer, en 2) een eerstelijns support medewerker.

Van de system and network engineer werd gevraagd dat deze een goede basiskennis netwerk- en systeembeheer zou hebben, waarbij merk-specifieke kennis van Cisco en Juniper een pre was. Bij de support medewerker ging het om ervaring met Plesk en hosting. Naast de vaardigheden moesten ze vooral bij het bedrijf passen en de juiste mentaliteit hebben. Dat houdt onder andere in dat ze ambitie hebben, actief meedenken en ook bereid zijn om een breder takenpakket op te pakken.

Doordat Jan al bekend was met Duocast kon hij direct aan de slag met het recruiten binnen zijn netwerk. De twee open functies waren ingevuld zonder dat er een officiële vacature hoefde te worden geschreven.

Jan zocht naar kandidaten die niet alleen over de juiste kennis beschikken, maar die vooral ook een persoonlijk profiel hebben dat past bij Duocast. Een andere mentaliteit aannemen is immers veel lastiger dan het bijbrengen van kennis.

Door te zoeken binnen zijn netwerk kwam Jan al gauw op twee kandidaten uit. Daar waar het ervaringsniveau ontoereikend was, gaf de mentaliteit van de kandidaat de doorslag.

“Nadat ik telefonisch contact heb gehad met Jan van MK Digital kon hij mij binnen een week een kandidaat-system and network engineer leveren en een week later ook een support-medewerker. Doordat Jan ons bedrijf al goed kende kon hij binnen zijn netwerk snel de juiste kandidaten vinden. Ik kreeg van tevoren een goed en eerlijk beeld geschetst van de kandidaten – zowel qua kennis als qua persoonlijkheid. Dit maakte het gemakkelijk om de knoop door te hakken. Een veel soepeler proces had ik me niet kunnen voorstellen. Beide kandidaten hebben inmiddels een arbeidsovereenkomst getekend.” – Fabian Labohm, eigenaar van Duocast

De beste IT-vacatures van Nederland

MK Digital is een ICT werving- & selectiebureau gespecialiseerd in de datacenter, cloud, telecom en hosting industrie in de Benelux.

Wij werken met een uitgebreid netwerk van ICT professionals en andere toptalenten op het gebied van sales, finance en marketing. Daarnaast beschikken wij dankzij jarenlange ervaring over de noodzakelijke kennis om succesvol te werven binnen de markt.

Heb jij een nieuwe vacature openstaan binnen jouw bedrijf? Dan kun je jouw vacature aanmelden op onze website om jouw volgende droomkandidaat te vinden, of neem contact op met Jan Tammeling via jan@mkdigital.nl of Mark Karsch via mark@mkdigital.nl. Wij zetten ons uitgebreide netwerk in om jouw vacature bij de juiste professionals zichtbaar te maken.

Ben je zelf op zoek naar een nieuwe baan in de ICT? Bekijk dan onze vacatures, en misschien staat daar jouw toekomstige werkgever wel tussen. Wij hebben vacatures beschikbaar voor verschillende ervaringsniveaus, binnen verschillende industrieën.